Piparmintun jalkahoidot

Perusjalkahoito

Perusjalkahoitoon sisältyy; jalkakylpy, kynsien leikkaus, kynsiuurteiden puhdistus, paksujen kynsien hionta ja viilaus. Kovettumien poisto, känsien poisto, rasvaus.
Hoitoaika määräytyy jalkojen kunnon mukaan. Valittavanasi on 60-75 min perushoito tai vaativa jalkahoito 90min. Vaativa jalkahoito kannattaa valita silloin, jos edellisestä hoidosta on kulunut tovi ja kynnet ovat paksuuntuneet, tai infektoituneet ja jos lisäksi jalkapohjassa on paljon työstettävää kovettumaa. Jos haluat vielä hemmottelevan jalkahieronnan jalkahoidon päälle, muista mainita siitä hoitajalle aikaa varatessasi.
Vellossa varatessasi voit valita lisäpalveluna geelilakkauksen, hieronnan, parafiinihoidon tai syylän happohoidon.     

Rentouttava jalkahoito

Tehdään ensin jalkojen perushoito, jonka jälkeen pääset nauttimaan rentouttavasta joko 30 tai 45 min jalkojen vyöhyketerapeuttisesta jalkahieronnasta. 

Hieronta aromaterapeuttisilla öljyillä

Jalkahieronta aloitetaan lämpimällä aromaterapeuttisella jalkakylvyllä, jonka jälkeen pääset nauttimaan pitkästä ja rentouttavasta jalkojen hieronnasta ja akupisteiden painannasta. Hoito tehdään eteerisillä terapeuttisilla öljyillä. Tämä käsittely tarjoaa arjen luksusta jaloillesi ja samalla avaa koko kehoa.   

Sisäänkasvaneen kynnen oikaisuhoito

sisäänkasvanut kynsi jousi

Käytössämme on Saksassa kehitelty Podofix-menetelmä, joka on kivuton, nopea ja tehokas hoito sisäänkasvavalle kynnelle. Kynsilevyn päälle kiinnitetään aktiiviliuska, jossa on kiristysjouset. Jouset kiristetään, kynsi nousee irti reunoista ja kipu helpottuu välittömästi. Hoitotuloksen pysyvyydeksi hoito on uusittava 4-5 vkon välein, puolen vuoden ajan. Valmis asennus ei haittaa
normaalia toimintaa (ks. kuva ylhäällä).
 

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta toimii kokonaisvaltaisesti vaikuttaen kehoon ja mieleen. Se on rentouttava, rauhoittava ja ajatuksia kirkastava hoito. Hieronta rentouttaa, poistaa stressiä ja virkistää mieltä. Hoitoalue ulottuu pään alueen lisäksi niska- ja hartia-alueelle sekä olkavarsiin.  Päänhieronta vilkastuttaa verenkiertoa, helpottaa päänsärkyä ja migreeniä, rentouttaa sekä helpottaa hartioiden ja niskan jännitystä.

Intialaisen päähieronnan vaikutuksia:

- rentoutunut olo
- lukuisten stressiperäisten oireiden lievittyminen
- keskittymiskyvyn lisääntyminen
- migreenin oireiden ja kestojen väheneminen
- päänsäryn helpottuminen ja verenkierron vilkastuminen
- unen laadun paraneminen
- ihana lahjakorttihoito, sarjahoitoina hyviä tuloksia antava hoito. 

Shiatsu

Shiatsu perustuu kiinalaiseen lääketieteeseen, jossa käsitellään akupisteitä erilaisin tekniikoin. Se parantaa immunitteettia, aineenvaihduntaa ja veren- ja lymfanesteiden kiertoa. Lievittää jännitystä lihaksissa, tehostaa hengitystä ja näin parantaa terveyttä ja edesauttaa hyvinvointia. Hoitotekniikka on akupisteiden painelua, jossa hoitaja käyttää sormia, kämmentä, kyynärpäitä, polvia tai jalkapohjia. Shiatsussa tehdään myös avaavia venytyksiä.
Hoito tehdään lattialla ja pitkähihaiset/-lahkeiset joustavat vaatteet päällä. Hoitoon tullessa kannattaa varata päälle joustavat vaatteet.
Jo yksittäinen hoitokerta on jo rentouttava, mutta erilaisten vaivojen hoidossa suositellaan 8-10 kerran sarja hoitoa, alussa 2 kertaa/vk ja sitten kerran viikossa. Ja ylläpitohoitona 3-5 viikon välein.
Shiatsulla voidaan hoitaa mm. päänsärkyä, niska -hartiaseudun vaivoja, issias ja selkävaivoja, hengityselinten ongelmia, stressiä, ruuansulatus ongelmia, kuukautishäiriöitä, unettomuutta,   fibromyalgiaa ja migreeniä. 

Rentoutushoito

Yhdistelmähoito, jossa yhdistyvät erilaiset hoitotekniikat. Suunnitellaan yksilöllisesti tarpeen ja toiveiden mukaisesti. Akupainantaa ja eteerisillä öljyillä hierontaa. Sisältää lempeitä ja avaavia venytyksiä sekä selkärangan mobilisoivaa tekniikkaa. Pään ja kasvojen alueen rentouttava hieronta. Toteutetaan lattialla shiatsumaton päällä. 

kuumakivihierontaKuumakivihieronta 

Tässä hierontatekniikassa yhdistetään kuumat kivet ja erilaiset hierontatekniikat toisiinsa. Hoidoissa käytän luonnon itsensä hiomia laavakiviä jotka sitovat erinomaisen hyvin lämpöä. Kyseessä on erittäin rentouttava hierontatekniikka, johtuen lämmön lihaksia rentouttavasta vaikutuksesta. Kuumakivihieronta vaikuttaa mm. verisuonia laajentavasti, lisää verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, vähentää kipua ja lihasten jäykkyyttä. Pehmentää kudoksia ja nostaa kehon lämpötilaa. Kuumaa kannattaa kokeilla kroonisiin kipuihin!
Puolihieronta; koko selkä, niska, hartiaseutu, olkavarret.  

Tasapainottava mielen ja kehon hoito

Hoidossa yhdistyvät lempeän hieronnan, akupainannan, shiatsun ja energiahoidon tekniikat. Käsittelyä tehostavat terapeuttiset öljyt, joilla on vaikutus sekä mieleen että kehoon. Hoito tehdään öljyillä koko selän, niskan- ja hartioiden- sekä rinnanalueelle. Pää ja kasvot käsitellään ilman öljyä tai halutessa myös öljyillä.
Sopii kaikille kokonaisvaltaista rentoutusta kaipaaville. Hoidon jälkeen kehosi on rentoutunut ja virkistynyt. 

BodyMind Energiahoito

Stressi ja tukahdutetut tunteet ovat usein kivun taustalla. Kun stressitila muuttuu pitkäaikaiseksi, keho ja mieli menevät hälytystilaan. Sydämen syke ja verenpaine nousevat, hengitys muuttuu pinnalliseksi ja hengityslihakset jännittyvät. Niskahartiaseutu jännittyy, huimaa ja päätä särkee. Vatsa alkaa pian oireilla ja unikin häiriintyy eikä keho enää palaudu unen aikana. Kaiken seurauksena voi olla krooninen kiputila hartioissa tai alaselässä. BodyMind tekniikka rauhoittaa kehoa ja mieltä sekä purkaa syviin lihaksiin pakkautunutta jännitystä pois kehosta ja toimii siksi kivun hoidossa tehokkaasti. Hoitotekniikka on lempeää ja kokonaisvaltaista, kehoa ja mieltä hoitavaa.

Energiahoitojen käyttöalueet:

  • erilaiset kiputilat, mm. päänsärky, selkäkivut, olkapäävaivat, nivelkivut jne.
  • stressin aiheuttamat oireet esim. vatsavaivat
  • yleinen stressi/jännittyneisyys
  • unettomuus, levottomuus
  • yleinen väsymys, energian puute
  • negatiiviset tunteet, mm. pelot/fobiat, ahdistus, masennus jne.
  • negatiiviset/pakonomaiset ajatukset, haitalliset uskomukset